مکتب حاج قاسم سلیمانی چگونه مکتبی است؟
مکتب حاج قاسم سلیمانی از یادگارهای این شهید بزرگوار است. داستان مکتب حاج قاسم سلیمانی از سخنان رهبر درباره سردار سلیمانی آغاز شد. ایشان تأکید کردند شناخت حاج قاسم باید نه به عنوان یک فرد بلکه به عنوان یک مکتب و یک مسیر متعالی صورت گیرد.
تندیس میناکاری شهید از جمله بهترین هدایای ارزشمند برای خانواده های شهدا و ایثارگران کشورمان بشمار می رود.
درباره مکتب حاج قاسم سلیمانی مطلب فراوان است. اینکه مکتب حاج قاسم سلیمانی چیست؟، ارکان و اهداف مکتب حاج قاسم سلیمانی چیست؟ از مسائلی است که باید به آن پرداخته شود. ما در این مطلب تلاش کردیم خلاصه ای از مکتب حاج قاسم سلیمانی را گردآوری کنیم.
مکتب حاج قاسم سلیمانی چیست؟
منظور از مکتب حاج قاسم سلیمانی روش و منش خاص ایشان است که چنین برکات دنیوی و مدارج اخروی به همراه داشته باشد. حتی کسانی که مخالف سبک زندگی حاج قاسم سلیمانی هستند نمیتوانند توجیهی برای شهادت قهرمانانه او و واکنش مردم به آن ارائه کنند.
حال، حکیمی چون رهبر انقلاب تأکید میکنند چنین پدیدهای نه یک پدیده فردی بلکه حاصل سبک زندگی و مسیر مشخصی است که ترویج آن میتواند سبب تداوم نسل سلیمانیها شود.
ویژگی های مکتب حاج قاسم چیست؟
ویژگی های مکتب شهید سلیمانی حاکی از مسیر پیموده شده توسط ایشان در طول زندگی است. اینکه چطور قاسم سلیمانی که حتی قصد ورود به عرصه نظامی نداشته است به بزرگترین استراتژیست نظامی خاورمیانه تبدیل میشود بسیار قابل تأمل است.
او گرچه یک فرمانده باهوش، شجاع و مبتکر بود اما هرگز بدون توکل و توسل اقدام نمیکرد. ویژگیهای شخصیتی سردار و انتخابهای ایشان در بزنگاهها در حقیقت ارکان مکتب حاج قاسم سلیمانی هستند.
ارکان مکتب حاج قاسم سلیمانی
اخلاص در عمل
یکی از مهمترین ارکان مکتب حاج قاسم سلیمانی اخلاص در عمل و انجام کار تنها برای رضای خداست. حاج قاسم در تمامی مراحل زندگی خود با تمام وجود و به دور از تظاهر برای دفاع از اسلام ناب محمدی تلاش کرده است.
توکل و توسل
هم در یادداشتهای حاج قاسم سلیمانی و هم در خاطرات همراهان او از توکل به خدا و توسل به ائمه بسیار گفته شده است. تا جایی که گفته میشود ایشان در جنگ سوریه فرمانده اصلی را حضرت زینب (س) میدانستند. این پشتوانه عظیم معنوی شاید مهمترین دلیل شجاعت بیبدیل ایشان باشد.
ولایت مداری
در زمانهای که مقام ولایت آماج حملات دوست و دشمن قرار دارد حاج قاسم سلیمانی نه تنها یک ولایتمدار حقیقی است بلکه با صراحت و شجاعت تمامی اقشار را به ولایت مداری عملی دعوت میکند.
تربیت نیرو
حاج قاسم سلیمانی در انتخاب افراد پاکدست و تربیت آنها تأکید ویژهای داشتند. به طوری که گفته میشود صدها سلیمانی در مجموعه ایشان پرورش یافتهاند تا این حرکت هرگز متوقف نشود.
مرد جهاد
حاج قاسم سلیمانی در پایان جنگ تحمیلی میتوانست مانند بسیاری از همقطاران خود پشت میز نشینی و راحتطلبی را انتخاب کند. اما او جهاد در مسیر مقابله با اشرار و دفاع از مرزها را انتخاب میکند. مسیری که در نهایت او را به عملیاتهای برون مرزی میکشاند.
تقویت جبهه مقاومت
کمتر کسی به یاد دارد تقویت جبهه مقاومت حزب الله اندیشه مؤکد امام خمینی بود. در زمانهای که بسیاری حتی به حرکت نمادین روز قدس اعتراض داشتند حاج قاسم سلیمانی مرد میدان به طور ویژه در زمینه تقویت جبهه مقاومت حزب الله فعالیت میکرد.
اهداف مکتب حاج قاسم سلیمانی
اهداف مکتب سلیمانی را میتوان پرورش نسلی مخلص، شجاع، متفکر و خلاق دانست که به واسطه توکل بر خدا، توسل به ائمه و ولایت مداری در مسیر دفاع از حقیقت اسلام ثابت قدم باشند. نسلی که به دور از تعلقات دنیوی و تنها برای جلب رضایت خداوند تلاش کرده وزمینهساز ظهور منجی بشریت شوند.
منبع : هدیه هنر HonarGift.ir